﻿<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<!-- generator="استوديو خبر (سيستم جامع انتشار خبر و اتوماسيون هيئت تحريريه) نسخه 4.0" -->
<rss version="2.0" xmlns:atom="http://www.w3.org/2005/Atom">
    <channel>
        <title>آفتاب ایلام - آخرين عناوين بین الملل :: نسخه کامل</title>
        <description><![CDATA[تهيه شده توسط آفتاب ایلام]]></description>
        <link>https://www.aftabilam.ir/international</link>
        <lastBuildDate>Fri, 17 Jul 2026 08:57:08 GMT</lastBuildDate>
        <generator>استوديو خبر (سيستم جامع انتشار خبر و اتوماسيون هيئت تحريريه) نسخه 4.0</generator>
        <image>
            <url>https://www.aftabilam.ir/skins/default/fa/normal/ch01_newsfeed_logo.gif</url>
            <title>آفتاب ایلام - آخرين عناوين بین الملل :: نسخه کامل</title>
            <link>https://www.aftabilam.ir/international</link>
            <width>100</width>
            <height>70</height>
            <description><![CDATA[تهيه شده توسط آفتاب ایلام]]></description>
        </image>
        <language>fa</language>
        <copyright>نقل و نشر مطالب با ذکر نام آفتاب ایلام آزاد است.</copyright>
        <pubDate>Fri, 17 Jul 2026 08:57:08 GMT</pubDate>
        <category>بین الملل</category>
        <ttl>60</ttl>
        <atom:link href="https://www.aftabilam.ir/rssj8.12u9vuk119bqtw25g.fuuf..vmzs4svul4.xml" rel="self" type="application/rss+xml" />
        <item>
            <title>آرزوی سالی پربار برای جشن‌گیرندگان نوروز!</title>
            <link>https://www.aftabilam.ir/news/470/آرزوی-سالی-پربار-جشن-گیرندگان-نوروز</link>
            <description><![CDATA[به گزارش آفتاب ایلام-&nbsp;به نقل از ایرنا، ترامپ در پیامی که کاخ سفید منتشر کرد، ادعا کرد: &laquo;نوروز مناسبتی شادی&zwnj;بخش برای مردم ایران است که آغاز بهار و سال نو ایرانی را رقم می&zwnj;زند. این سنت دیرینه فرصتی برای تامل بر نعمت&zwnj;های سال گذشته و آمادگی برای بهاری تازه با روحیه&zwnj;ای نو و امیدبخش فراهم می&zwnj;کند.&raquo;
وی افزود: مردم ایران با فرهنگ پربار و استعداد&zwnj;های برجسته خود در حوزه&zwnj;هایی مانند ریاضیات، علوم، حقوق، فناوری و هنر، نقش مهمی در جامعه ایفا می&zwnj;کنند.
وزارت امور خارجه آمریکا نیز در حساب کاربری خود با عنوان &laquo;پیام ریاست جمهوری به مناسبت عید نوروز ۲۰۲۵&raquo; پیام ترامپ را به زبان فارسی ترجمه کرده است.]]></description>
            <category>بین الملل</category>
            <pubDate>Fri, 21 Mar 2025 06:13:23 GMT</pubDate>
            <guid isPermaLink="false">https://www.aftabilam.ir/news/470/آرزوی-سالی-پربار-جشن-گیرندگان-نوروز</guid>
            <enclosure url="https://www.aftabilam.ir/images/docs/000000/n00000470-b.jpg" length="188228" type="image/jpeg"/>
        </item>
        <item>
            <title>جزئیات توافق پوتین و ترامپ بر سر ایران و اوکراین / کاخ سفید و کاخ کرملین بیانیه صادر کردند</title>
            <link>https://www.aftabilam.ir/news/466/جزئیات-توافق-پوتین-ترامپ-سر-ایران-اوکراین-کاخ-سفید-کرملین-بیانیه-صادر-کردند</link>
            <description><![CDATA[به گزارش آفتاب ایلام-&nbsp;به نقل از&nbsp;ایسنا، کاخ سفید در بیانیه&zwnj;ای در این رابطه گفت که ترامپ و پوتین درخصوص لزوم حصول صلح پایدار و آتش&zwnj;بس در اوکراین صحبت کردند.
واشنگتن عنوان کرد که &laquo;خون و بهایی&raquo; که روسیه و اوکراین برای این جنگ صرف کرده&zwnj;اند، برای برطرف کردن نیازهای مردم&zwnj;شان بیشتر مورد استفاده قرار می&zwnj;گرفت.
کاخ سفید تاکید داشت که این درگیری در جایگاه اول نباید آغاز می&zwnj;شد و مدت&zwnj;ها پیش نیز باید با حسن نیت و تلاش&zwnj;های صادقانه جهت حصول صلح پایان می&zwnj;یافت.
واشنگتن اعلام کرد که طرفین در این گفت&zwnj;وگو در خصوص خاورمیانه و همکاری&zwnj;ها جهت جلوگیری از وقوع درگیری&zwnj;های آتی در این منطقه صحبت کردند.
آمریکا ادعا کرد که پوتین و ترامپ بر سر اینکه ایران نباید هرگز در موقعیت نابود کردن اسرائیل قرار بگیرد، توافق کردند.
همچنین کاخ کرملین نیز در بیانیه&zwnj;ای در این رابطه نوشت که پوتین در این تماس با تاکید بر تعهد اصولی خود به حل&zwnj;وفصل مسالمت&zwnj;آمیز مناقشه اوکراین، آمادگی مسکو را برای همکاری دقیق با شرکای آمریکایی در بررسی راه&zwnj;های ممکن برای یک راه&zwnj;حل جامع، پایدار و بلندمدت اعلام کرد.
پوتین اشاره داشت که شرط اصلی برای جلوگیری از تشدید این درگیری و حرکت به سوی حل&zwnj;وفصل دیپلماتیک این بحران، قطع کامل کمک&zwnj;های نظامی خارجی و عدم ارائه اطلاعات به کی&zwnj;یف است.
به نوشته کاخ کرملین، رئیس&zwnj;جمهور روسیه در ارتباط با درخواست اخیر ترامپ برای حفظ جان نظامیان اوکراینی محاصره&zwnj;شده در منطقه کورسک، تایید کرد که روسیه ملاحظات انسانی را در نظر خواهد گرفت و در صورت تسلیم این نیروها، بخشیدن جان و رفتار شایسته با آن&zwnj;ها مطابق با قوانین روسیه و معیارهای حقوق بین&zwnj;الملل را تضمین می&zwnj;کند.
کاخ کرملین اعلام کرد که در جریان این گفت&zwnj;وگو، دونالد ترامپ پیشنهاد توقف حملات متقابل به زیرساخت&zwnj;های انرژی برای مدت ۳۰ روز را مطرح کرد که پوتین با آن موافقت نمود و بلافاصله دستورات لازم را به نیروهای روسی صادر کرد.
پوتین اعلام کرد که در تاریخ ۱۹ مارس، تبادل اسرا بین روسیه و اوکراین انجام خواهد شد که شامل ۱۷۵ اسیر از هر طرف خواهد بود. علاوه بر این، روسیه برای حسن نیت، ۲۳ سرباز زخمی اوکراینی که در بیمارستان&zwnj;های روسیه تحت درمان هستند را به اوکراین تحویل خواهد داد.
در این تماس بر تمایل به عادی&zwnj;سازی روابط دوجانبه میان مسکو و واشنگتن تاکید شد و طیف وسیعی از زمینه&zwnj;های همکاری، از جمله همکاری&zwnj;های اقتصادی و انرژی، مورد بررسی قرار گرفت.]]></description>
            <category>بین الملل</category>
            <pubDate>Wed, 19 Mar 2025 05:04:19 GMT</pubDate>
            <guid isPermaLink="false">https://www.aftabilam.ir/news/466/جزئیات-توافق-پوتین-ترامپ-سر-ایران-اوکراین-کاخ-سفید-کرملین-بیانیه-صادر-کردند</guid>
            <enclosure url="https://www.aftabilam.ir/images/docs/000000/n00000466-b.jpg" length="217518" type="image/jpeg"/>
        </item>
        <item>
            <title>آیا ترامپ واقعا به دنبال یک توافق هسته‌ای جدید با ایران است؟</title>
            <link>https://www.aftabilam.ir/news/423/آیا-ترامپ-واقعا-دنبال-یک-توافق-هسته-ای-جدید-ایران</link>
            <description><![CDATA[به گزارش آفتا&nbsp;ایلام-&nbsp;کیت جانسون، خبرنگار حوزه جغرافیای اقتصادی و انرژی نشریه فارن پالیسی در یادداشتی نوشت،&nbsp;دونالد ترامپ، رئیس&zwnj;جمهور ایالات متحده، بار دیگر از سیاست فشار حداکثری علیه ایران حمایت کرده و هدف این راهبرد را کاهش منابع مالی تهران در حوزه&zwnj;های منطقه&zwnj;ای و برنامه هسته&zwnj;ای عنوان کرده است. با این حال، سخنان دونالد ترامپ نشان&zwnj;دهنده رویکردی مبهم است که احتمالاً از نبود یک راهبرد مشخص در برابر ایران حکایت دارد.
تناقض در سیاست&zwnj;های اعلامی ترامپ و اهداف واقعی او در قبال ایران
کاخ سفید در یک یادداشت ریاست&zwnj;جمهوری اعلام کرد که مقابله با &laquo;فعالیت&zwnj;های مخرب&raquo; ایران را در دستور کار دارد و از نهاد&zwnj;های دولتی خواسته است اقدامات لازم را برای تحقق این هدف به کار گیرند. در همین حال، دونالد ترامپ در مراسم امضای این سند اظهار داشت که تمایل دارد روابطی مسالمت&zwnj;آمیز با دیگر کشور&zwnj;ها برقرار کند و تأکید کرد که ترجیح می&zwnj;دهد از اختیارات جدید خود استفاده نکند. او در شبکه اجتماعی تروث سوشیال نوشت: &laquo;من می&zwnj;خواهم ایران کشوری موفق و بزرگ باشد، اما اجازه نخواهم داد که این کشور به سلاح هسته&zwnj;ای دست یابد.&raquo; دونالد ترامپ همچنین از آمادگی برای دستیابی به یک توافق هسته&zwnj;ای تأییدشده خبر داد.
تناقض&zwnj;های موجود در سیاست&zwnj;های اعلامی و اظهارات شفاهی ترامپ، ناظران را سردرگم کرده است. گریگوری برو، تحلیلگر مسائل ایران در گروه اوراسیا، معتقد است که محتوای یادداشت ریاست&zwnj;جمهوری با سخنان ترامپ همخوانی ندارد. به گفته او، این سند سیاستی سخت&zwnj;گیرانه&zwnj;تر از آنچه ترامپ بیان کرده را نشان می&zwnj;دهد، و این تفاوت در لحن و محتوای سیاست، پرسش&zwnj;هایی درباره اهداف واقعی او در قبال ایران ایجاد کرده است. هرچند یادداشت ترامپ به دلایلی مانند انقلاب اسلامی ۱۹۷۹، فعالیت&zwnj;های منطقه&zwnj;ای ایران و برنامه هسته&zwnj;ای این کشور برای اعمال فشار بیشتر اشاره کرده، اما فاقد جزئیات مشخص برای تبدیل این اهداف به سیاستی عملی و اجرایی است.
یادداشت ریاست&zwnj;جمهوری بر اجرای کامل تحریم&zwnj;های موجود و بازگرداندن تحریم&zwnj;های سازمان ملل مرتبط با نقض پروتکل&zwnj;های توافق هسته&zwnj;ای ۲۰۱۵ تأکید دارد. همچنین توقیف محموله&zwnj;های نفت ایران در آب&zwnj;های آزاد را خواستار شده است. با این حال، منتقدان می&zwnj;گویند که چنین اقدامات پیش&zwnj;تر نیز انجام شده است. آنان بر این باورند که رویکرد فعلی فاقد ابزار&zwnj;های اجرایی است که بتواند سیاست &laquo;فشار حداکثری&raquo; را به سطح بالاتری برساند.
صادرات نفت ایران، که به&zwnj;طور عمده به چین انجام می&zwnj;شود، همچنان ادامه دارد و اقتصاد ایران را تغذیه می&zwnj;کند. روزانه حدود ۱.۷ میلیون بشکه نفت صادر می&zwnj;شود و بیش از ۹۰ درصد این مقدار به چین می&zwnj;رود. این وضعیت نشان می&zwnj;دهد که یادداشت ترامپ، بدون اقدامات عملی جدید و کارآمد برای محدود کردن این جریان، نمی&zwnj;تواند تأثیر معناداری بر رفتار تهران بگذارد. گریگوری برو، تحلیلگر مسائل ایران، با اشاره به همین نکته تأکید کرده است که این یادداشت ارزش عملی چندانی نخواهد داشت.
نقش کلیدی چین در معادلات نفتی و تحریمی ایران
&nbsp;رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین&zwnj;المللی انرژی اتمی، هشدار داده است که ایران در روند غنی&zwnj;سازی اورانیوم با غنای بالا به&zwnj;سرعت پیش می&zwnj;رود. طبق توافق هسته&zwnj;ای ۲۰۱۵، غنی&zwnj;سازی ایران نباید از سطح ۳.۶۷ درصد فراتر می&zwnj;رفت، اما تهران اکنون حدود ۲۰۰ کیلوگرم اورانیوم با غنای ۶۰ درصد ذخیره کرده است. این مقدار پیشرفتی قابل&zwnj;توجه به سوی دستیابی به مواد خام لازم برای تولید بمب هسته&zwnj;ای را نشان می&zwnj;دهد. در حالی که برآورد&zwnj;های توافق ۲۰۱۵ فاصله ایران تا ساخت بمب را یک سال یا بیشتر تخمین می&zwnj;زد، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، اکنون هشدار داده که این بازه ممکن است به یک یا دو هفته کاهش یافته باشد.
نیسان رفعتی، تحلیلگر ارشد ایران در گروه بین المللی بحران تأکید دارد که مدت&zwnj;زمان &laquo;گریز هسته&zwnj;ای&raquo; ایران از ماه&zwnj;ها و سال&zwnj;ها به روز&zwnj;ها کاهش یافته است. با این حال، وی خاطرنشان می&zwnj;کند که هنوز فاصله قابل&zwnj;توجهی میان داشتن مواد شکافت&zwnj;پذیر کافی و ساخت یک سلاح هسته&zwnj;ای کامل وجود دارد. برآورد&zwnj;های رایج نشان می&zwnj;دهند که ایران، حتی در صورت تصمیم&zwnj;گیری برای تولید سلاح هسته&zwnj;ای، همچنان به یک تا دو سال زمان نیاز خواهد داشت تا بتواند یک کلاهک عملیاتی و قابل حمل را تکمیل کند.
متیو رید، معاون شرکت مشاوره انرژی &laquo;فارین ریپورتز&raquo;، معتقد است که استفاده از&nbsp; قانون SHIP می&zwnj;تواند صادرات نفت ایران را محدود کند.
نقش چین در این ماجرا چالشی بزرگ برای دولت ترامپ محسوب می&zwnj;شود. پالایشگاه&zwnj;های مستقل چینی، که در شرایط مالی دشواری به سر می&zwnj;برند، بزرگ&zwnj;ترین خریداران نفت ایران هستند. این امر کاخ سفید را با یک معمای استراتژیک روبه&zwnj;رو کرده است: چگونه می&zwnj;توان بدون تحریک چین به&zwnj;عنوان بزرگ&zwnj;ترین واردکننده نفت ایران، فشار بر تهران را افزایش داد؟ متیو رید، معاون شرکت مشاوره انرژی &laquo;فارین ریپورتز&raquo;، این وضعیت را &laquo;بازی پیچیده&zwnj;ای میان تعقیب&zwnj;کننده و اهداف متحرک&raquo; توصیف کرده است. تعقیب&zwnj;کننده، خزانه&zwnj;داری ایالات متحده است که به دنبال اجرای تحریم&zwnj;هاست و اهداف متحرک، شرکت&zwnj;ها و کشتی&zwnj;هایی هستند که در تلاشند این تحریم&zwnj;ها را دور بزنند.&nbsp;]]></description>
            <category>بین الملل</category>
            <pubDate>Mon, 10 Feb 2025 04:01:21 GMT</pubDate>
            <guid isPermaLink="false">https://www.aftabilam.ir/news/423/آیا-ترامپ-واقعا-دنبال-یک-توافق-هسته-ای-جدید-ایران</guid>
            <enclosure url="https://www.aftabilam.ir/images/docs/000000/n00000423-b.jpg" length="271840" type="image/jpeg"/>
        </item>
        <item>
            <title>تغییرات جدید در کابینه ترامپ چه معنایی برای ایران دارد؟</title>
            <link>https://www.aftabilam.ir/news/407/تغییرات-جدید-کابینه-ترامپ-معنایی-ایران</link>
            <description><![CDATA[به گزارش آفتاب ایلام-&nbsp;برایان کاتولیس تحلیلگر ارشد مسائل بین الملل موسسه خاورمیانه.
به گزارش فرارو به نقل از موسسه خاورمیانه، دولت دوم دونالد ترامپ، در نخستین روز&zwnj;های فعالیت خود، تمرکز خود را بر مسائل داخلی آمریکا قرار داد و در این راستا، از سیاست&zwnj;های خاورمیانه فاصله گرفت. او با صدور مجموعه&zwnj;ای از دستورات اجرایی، بر اصلاح ساختار&zwnj;های داخلی کشور از جمله سیاست&zwnj;های مهاجرتی، نظام رفاه اجتماعی و مدیریت دولتی تأکید کرد. یکی از جنجالی&zwnj;ترین اقدامات ترامپ در این دوره، صدور عفو برای بیش از ۱۵۰۰ نفر از افرادی بود که در جریان حمله به کنگره در سال ۲۰۲۰ دستگیر شده بودند. این تصمیم، واکنش&zwnj;های گسترده&zwnj;ای را برانگیخت و پیام روشنی درباره رویکرد دولت او نسبت به مفاهیمی مانند حاکمیت قانون، یکپارچگی سیاسی و رابطه با نهاد&zwnj;های امنیتی آمریکا ارسال کرد.
در حال حاضر، پیش&zwnj;بینی سیاست&zwnj;های دولت دوم دونالد ترامپ در قبال خاورمیانه به دلیل تناقض&zwnj;های موجود در پیام&zwnj;ها و رویکرد&zwnj;های اولیه دولت، همچنان دشوار است. هرچند ترامپ هنوز تصویر کاملی از سیاست&zwnj;های کلان خود در این منطقه ارائه نکرده، شواهد و روند&zwnj;های گذشته می&zwnj;تواند ما را به شناسایی سه حوزه کلیدی هدایت کند که احتمالاً در اولویت سیاست خارجی دولت او قرار خواهند گرفت:

الف &ndash; روابط اعراب و اسرائیل؛ چالش&zwnj;های پیش رو

دونالد ترامپ با انتخاب اعضای کلیدی تیم خاورمیانه&zwnj;ای خود در ابتدای دوره انتقالی، بار دیگر نشان داد که روابط اعراب و اسرائیل همچنان از اولویت&zwnj;های سیاست خارجی او خواهد بود. معرفی افرادی مانند استیو ویتکاف به&zwnj;عنوان فرستاده ویژه خاورمیانه، مایک هاکبی به&zwnj;عنوان سفیر پیشنهادی در اسرائیل و مسعد بولوس به&zwnj;عنوان مشاور ارشد امور خاورمیانه، نشان&zwnj;دهنده رویکرد او برای ادامه نقش&zwnj;آفرینی در این منطقه پیچیده است.
استیو ویتکاف، که پیش&zwnj;تر در توافق آتش&zwnj;بس میان اسرائیل و حماس نقش مؤثری داشت، اعلام کرده است که به&zwnj;زودی برای نظارت بر اجرای این توافق به اسرائیل و غزه سفر خواهد کرد. با این حال، پیشبرد و حفظ این توافق، به&zwnj;ویژه در مواجهه با پیچیدگی&zwnj;های سیاسی و نظامی در غزه، چالشی بزرگ خواهد بود. ترامپ نیز در حاشیه امضای دستورات اجرایی مربوط به این موضوع، موضعی دوپهلو اتخاذ کرد و با ابراز بدبینی درباره موفقیت این توافق، گفت: &laquo;این جنگ ما نیست، جنگ آنهاست.&raquo;
یکی از اقدامات جنجالی دولت دوم دونالد ترامپ، لغو تحریم&zwnj;های اعمال&zwnj;شده علیه گروه&zwnj;های افراطی شهرک&zwnj;نشین اسرائیلی بود؛ گروه&zwnj;هایی که متهم به خشونت علیه فلسطینیان هستند. این تصمیم، واکنش&zwnj;های گسترده&zwnj;ای را به دنبال داشت و نگرانی&zwnj;هایی را درباره افزایش تنش&zwnj;ها در کرانه باختری ایجاد کرد. این در حالی است که غزه همچنان در وضعیت آتش&zwnj;بس شکننده به سر می&zwnj;برد. ترامپ همچنین با جاه&zwnj;طلبی سیاسی خاص خود، دستیابی به توافق عادی&zwnj;سازی گسترده میان عربستان سعودی و اسرائیل را به&zwnj;عنوان یکی از اهداف کلیدی دولتش مطرح کرده است. او امیدوار است که این تلاش&zwnj;ها نه تنها دستاوردی دیپلماتیک به شمار آید، بلکه شاید جایزه صلح نوبل را نیز برایش به ارمغان بیاورد. برای تحقق عادی&zwnj;سازی روابط میان ریاض و تل&zwnj;آویو، انتظار می&zwnj;رود مسیری معتبر برای حل&zwnj;وفصل مناقشه فلسطینیان و اسرائیل ارائه شود؛ مسیری که به ایجاد یک راه&zwnj;حل دو کشوری منجر شود. با این حال، مایک هاکبی، سفیر پیشنهادی ترامپ در اسرائیل، این احتمال را بسیار دور از دسترس توصیف کرده است.
چالش&zwnj;های بزرگی مانند احتمال بازگشت خشونت&zwnj;ها در کرانه باختری، گسترش شهرک&zwnj;سازی&zwnj;ها و حتی احتمال الحاق بخش&zwnj;هایی از این منطقه به اسرائیل، موانعی جدی برای پیشبرد روند عادی&zwnj;سازی به شمار می&zwnj;آیند. در عین حال، نبود یک برنامه مشخص و جامع برای راه&zwnj;حل دو کشوری، تردید&zwnj;های بیشتری را در میان عربستان و دیگر کشور&zwnj;های عربی درباره پیوستن به این روند ایجاد کرده است.

ب- ایران و محور مقاومت؛ سیاست&zwnj;های نامشخص و سیگنال&zwnj;های متناقض

در روز&zwnj;های آغازین دوره دوم ریاست&zwnj;جمهوری دونالد ترامپ، سیاست دولت او در قبال ایران و محور مقاومت همچنان در هاله&zwnj;ای از ابهام قرار دارد. ترامپ با تشکیل کابینه&zwnj;ای متشکل از افراد کاملاً وفادار به خود، تلاش دارد تا از اختلافات داخلی و چالش&zwnj;هایی که در دوره اول با شخصیت&zwnj;هایی مانند جیمز متیس و رکس تیلرسون تجربه کرد، جلوگیری کند. این تغییرات، بخشی از استراتژی ترامپ برای اجرای یک سیاست خارجی هماهنگ&zwnj;تر به نظر می&zwnj;رسد. در همین راستا، ترامپ این هفته تصمیم به برکناری برایان هوک، نماینده ویژه امور ایران گرفت؛ فردی که در دوره اول ریاست&zwnj;جمهوری ترامپ نقش کلیدی در طراحی و اجرای سیاست فشار حداکثری علیه ایران ایفا کرد. جایگزینی هوک و گمانه&zwnj;زنی&zwnj;ها درباره سپردن بخشی از سیاست&zwnj;گذاری&zwnj;های مرتبط با ایران به استیو ویتکاف، فرستاده ویژه ترامپ در خاورمیانه، ممکن است حاکی از تغییری در رویکرد واشنگتن نسبت به ایران باشد.
استیو ویتکاف که پیش&zwnj;تر در مدیریت توافق آتش&zwnj;بس میان اسرائیل و حماس نقش&zwnj;آفرینی کرده بود، به نظر می&zwnj;رسد دیدگاهی فراتر از تقابل نظامی و مستقیم با ایران را دنبال کند. تجربه او در میانجی&zwnj;گری و مدیریت تنش&zwnj;های منطقه&zwnj;ای، احتمالاً او را به سمت اتخاذ رویکردی جامع&zwnj;تر سوق خواهد داد؛ رویکردی که بر هماهنگی با متحدان منطقه&zwnj;ای، بهره&zwnj;گیری از ابزار&zwnj;های دیپلماتیک و فشار&zwnj;های اقتصادی تمرکز دارد. این تغییرات در سیاست&zwnj;گذاری&zwnj;های تیم ترامپ می&zwnj;تواند بازتاب&zwnj;دهنده تلاش دولت او برای ایجاد پیوند میان راهبرد&zwnj;های خود در قبال ایران و سایر اولویت&zwnj;های خاورمیانه&zwnj;ای باشد.
در سطح مقامات ارشد تیم امنیت ملی دولت ترامپ، شکاف آشکاری در مورد نحوه برخورد با ایران به چشم می&zwnj;خورد. مایکل والتز، مشاور امنیت ملی و مارکو روبیو، وزیر خارجه، با اتخاذ مواضعی سخت&zwnj;گیرانه، از بازگشت به سیاست &laquo;فشار حداکثری&raquo; علیه تهران حمایت می&zwnj;کنند. این در حالی است که برخی دیگر از اعضای تیم امنیت ملی، مانند مایکل دیمینو و البریج کولبی، تمایل بیشتری به اتخاذ رویکردی ملایم&zwnj;تر در قبال ایران نشان می&zwnj;دهند. این تضاد رویکرد&zwnj;ها گویای آن است که دولت ترامپ هنوز به یک استراتژی واحد و هماهنگ در قبال ایران نرسیده است. با این حال، نشانه&zwnj;ها حاکی از آن است که ترامپ به دنبال همسوسازی سیاست&zwnj;های خود در قبال ایران با مسائل مرتبط با اعراب و اسرائیل است. چنین همسویی ممکن است به معنای تقویت همکاری&zwnj;های نزدیک&zwnj;تر با متحدان منطقه&zwnj;ای واشنگتن باشد. این همکاری&zwnj;ها می&zwnj;تواند با هدف استفاده از ظرفیت کشور&zwnj;های عربی برای مدیریت چالش&zwnj;های ایران طراحی شود

ج - سیاست اقتصادی جهانی ترامپ و تأثیر آن بر خاورمیانه: آغاز دوره&zwnj;ای پرابهام

یکی از محور&zwnj;های اصلی دولت دوم دونالد ترامپ، بازنگری در روابط اقتصادی آمریکا با قدرت&zwnj;های بزرگ جهان است. ترامپ، با ارسال پیام&zwnj;هایی متناقض، از احتمال اعمال تعرفه&zwnj;های تجاری بر شرکای تجاری ایالات متحده نظیر چین، مکزیک و کانادا سخن گفته است؛ رویکردی که می&zwnj;تواند نظم اقتصادی جهانی را دستخوش تغییر کند. در حالی که این سیاست&zwnj;ها بیشتر متوجه قدرت&zwnj;های بزرگ اقتصادی است، پیامد&zwnj;های آن می&zwnj;تواند به خاورمیانه نیز کشیده شود. عربستان سعودی و ترکیه، به&zwnj;عنوان دو بازیگر اقتصادی بزرگ منطقه و اعضای گروه ۲۰، ممکن است از تأثیرات مستقیم این بازنگری&zwnj;ها مصون نمانند. به همین دلیل، کشور&zwnj;ها تلاش می&zwnj;کنند جایگاه خود را در استراتژی اقتصادی جدید واشنگتن تقویت کنند.
عربستان سعودی، به&zwnj;عنوان یکی از شرکای نزدیک آمریکا، با ارائه برنامه&zwnj;ای برای سرمایه&zwnj;گذاری بیش از ۶۰۰ میلیارد دلار در اقتصاد ایالات متحده طی چهار سال آینده، نشان داده که مصمم به حفظ روابط راهبردی خود با واشنگتن است. این اقدام در شرایطی صورت می&zwnj;گیرد که ترامپ در سخنرانی خود در مجمع جهانی اقتصاد داووس از ریاض خواسته است سرمایه&zwnj;گذاری&zwnj;های بیشتری در آمریکا انجام دهد و در عین حال، هزینه نفت را کاهش دهد.
انرژی همچنان در کانون روابط اقتصادی ایالات متحده و خاورمیانه قرار دارد. دونالد ترامپ، در نخستین گام&zwnj;های دولت دوم خود، سیاست&zwnj;هایی را با محوریت سوخت&zwnj;های فسیلی اعلام کرد و آشکارا از حمایت از انرژی&zwnj;های سبز فاصله گرفت. این تغییر رویکرد، که در تضاد با سیاست&zwnj;های دولت پیشین آمریکا است، می&zwnj;تواند روابط واشنگتن با برخی از کشور&zwnj;های خاورمیانه را تحت تأثیر قرار دهد، به&zwnj;ویژه اگر دولت ترامپ سیاست&zwnj;های اقتصادی با گرایش ملی&zwnj;گرایانه را دنبال کند.
در عین حال، سه موضوع کلیدی&mdash;روابط اعراب و اسرائیل، ایران و سیاست اقتصادی جهانی&mdash;محور اصلی سیاست خاورمیانه&zwnj;ای دولت ترامپ در ماه&zwnj;های پیش رو خواهد بود. تعامل میان این حوزه&zwnj;ها، رویکرد و لحن روابط آمریکا با شرکای منطقه&zwnj;ای را شکل می&zwnj;دهد. اگرچه هنوز زود است که درباره مسیر نهایی سیاست ترامپ در این حوزه&zwnj;ها نتیجه&zwnj;گیری کنیم، اما روشن است که تصمیمات اقتصادی او، به&zwnj;ویژه در حوزه انرژی، چارچوب کلی دستور کار خاورمیانه&zwnj;ای آمریکا را تعیین خواهد کرد. این تصمیمات نه&zwnj;تنها بر روابط اقتصادی واشنگتن با کشور&zwnj;های خاورمیانه، بلکه بر آینده سیاسی منطقه و نقش آمریکا در آن تأثیر مستقیم خواهد گذاشت.]]></description>
            <category>بین الملل</category>
            <pubDate>Tue, 28 Jan 2025 16:46:34 GMT</pubDate>
            <guid isPermaLink="false">https://www.aftabilam.ir/news/407/تغییرات-جدید-کابینه-ترامپ-معنایی-ایران</guid>
            <enclosure url="https://www.aftabilam.ir/images/docs/000000/n00000407-b.jpg" length="239165" type="image/jpeg"/>
        </item>
        <item>
            <title>پنج تحول مهم و تعیین‌کننده خاورمیانه جدید از نگاه عبدالباری عطوان</title>
            <link>https://www.aftabilam.ir/news/398/پنج-تحول-مهم-تعیین-کننده-خاورمیانه-جدید-نگاه-عبدالباری-عطوان</link>
            <description><![CDATA[به گزارش آفتاب ایلام-&nbsp;به نقل از رای الیوم، عطوان برخی تمجیدها از رئیس جمهور منتخب آمریکا در جهان عرب به سبب آتش بس غزه را به باد انتقاد گرفت و به شش نکته زیر اشاره کرد.
اولا، تغییر در سیاست ترامپ در قبال رژیم اشغالگر، اگر هم رخ داده باشد در نتیجه اختلاف با این رژیم و جنگ و کشتار، نژادپرستی، نسل کشی یا همدردی ناگهانی آن با جهان عرب و مسلمانان نیست، بلکه اختلاف با حاکمان کنونی اسرائیل و شخص &laquo;بنیامین نتانیاهو&raquo; نخست وزیر آن است.
دوم، ترامپ تاجر است و فقط به سود می اندیشد. از نظر او، تریلیونها دلار در خاورمیانه و جهان عرب است که برای تقویت اقتصاد آمریکا و حفظ هیمنه اقتصادی و نظامی در دنیا و مقابله با روسیه و چین به آن نیاز دارد. جهان عرب و ثروت آن کوتاه ترین راهی است که ترامپ را به مقصود خود می رساند.
سوم، ترامپ متوجه روزهای کوتاه نتانیاهو و ائتلاف آن است. نتانیاهو در غزه و یمن و جنوب لبنان شکست خورده و نتوانسته بر جنبش های مقاومت غلبه کند از این رو ترامپ به دنبال زمینه سازی برای وارد میدان کردن سران جدید در اسرائیل است.
چهارم، اولویت نخست برنامه خاورمیانه ای ترامپ در دور دوم ریاست جمهوری او، تکمیل روند عادی سازی است که از امارات و بحرین آغاز شده به ویژه عادی سازی روابط میان عربستان و اسرائیل. جنگ غزه و لبنان این روند را تضعیف کرد و باید سران جدیدی در اسرائیل روی کار آورد که در این جنگ دخیل نبوده اند.
پنجم، ما به عنوان عرب و مسلمان چه دولت و چه مردم باید بدانیم که تغییر در مواضع ترامپ از سوی رسانه های آمریکایی و اسرائیلی مطرح و این قبل از ورود او به کاخ سفید است و باید متوجه این اوضاع باشیم.
ششم، ما نمی دانیم که ترامپ چه هدیه ای به نتانیاهو در قبال تن دادن به خواسته او برای اجرای آتش بس داده است. طبق اخبار درز پیدا کرده، یکی از بارزترین این هدایا، چراغ سبز به نتانیاهو با حمایت کامل آمریکا برای ازسرگیری جنگ پس از مرحله اول توافق و نیز قراردادهای تسلیحاتی جدید و پرداخت هزینه های جنگ غزه از خزانه آمریکا و کشورهای عربی و لغو تحریم های اعمال شده علیه شهرک نشینان تروریست و مهمتر از آن تایید طرحهای الحاق کرانه باختری است.
عطوان در ادامه از پنج تحول مهم سخن به میان آورد که نتایج آن به تغییرات ریشه ای در جهان عرب و تاسیس خاورمیانه جدید با رنگ و بوی سیاسی و نظامی و حاکمیتی مختلف منجر می شود.
این تحولات از نگاه عطوان عبارت هستند از؛
-پایداری اسطوره ای که به پیروزی سرنوشت ساز در غزه ختم شد و اعتماد را به جهان عرب برگردانید.
-شکست همه تلاشها برای ریشه کنی مقاومت و کوچاندن حامیان آنها.
-تزلزل آتش بس در لبنان و افزایش نقض آن از سوی رژیم اسرائیل به طوری که تاکنون بیش از ۵۵۰ بار از سوی این رژیم نقض شده است.
-اوضاع شکننده سوریه و افزایش احتمال مقاومت شدید در اراضی آن و چه بسا علیه حاکمان جدید و اشغالگران اسرائیلی.
-تداوم حملات موشکی یمن که تا قبل از آتش بس ادامه دارد و با وجود حملات آمریکا، انگلیس و اسرائیل متوقف نشد.
عطوان نوشت: نباید زیاد روی ترامپ و تحرکات او حساب باز کنیم، زیرا او نگاه حقارت باری نسبت به اعراب دارد.]]></description>
            <category>بین الملل</category>
            <pubDate>Tue, 21 Jan 2025 14:55:51 GMT</pubDate>
            <guid isPermaLink="false">https://www.aftabilam.ir/news/398/پنج-تحول-مهم-تعیین-کننده-خاورمیانه-جدید-نگاه-عبدالباری-عطوان</guid>
            <enclosure url="https://www.aftabilam.ir/images/docs/000000/n00000398-b.jpg" length="195326" type="image/jpeg"/>
        </item>
        <item>
            <title>حماس با توافق آتش‌بس موافقت کرد</title>
            <link>https://www.aftabilam.ir/news/389/حماس-توافق-آتش-بس-موافقت</link>
            <description><![CDATA[به گزارش آفتاب ایلام به نقل از آسوشیتد پرس روز سه شنبه به نقل از مقامات قطری مدعی شد که جنبش فلسطینی مقاومت اسلامی (حماس) با توافق آتش بس در غزه و تبادل اسرا موافقت کرده است.
&nbsp;آسوشیتد پرس، دو مقام درگیر در مذاکرات روز سه شنبه به این خبرگزاری آمریکایی گفتند حماس پیش نویس توافقنامه آتش بس در نوار غزه و تبادل اسرا را پذیرفته است.
یک مقام قطری نیز به آسوشیتد پرس گفت که مذاکرات در &laquo;نزدیک&zwnj;ترین نقطه&raquo; به امضای توافق است.
آسوشیتدپرس افزود که یک نسخه از توافق پیشنهادی را به دست آورده و یک مقام مصری و یک مقام حماس صحت آن را تایید کردند. یک مقام صهیونیستی نیز گفت پیشرفت&zwnj;هایی حاصل شده است، اما جزئیات در حال نهایی شدن است. این طرح باید برای تصویب نهایی به کابینه اسرائیل ارائه شود.]]></description>
            <category>بین الملل</category>
            <pubDate>Wed, 15 Jan 2025 19:59:57 GMT</pubDate>
            <guid isPermaLink="false">https://www.aftabilam.ir/news/389/حماس-توافق-آتش-بس-موافقت</guid>
            <enclosure url="https://www.aftabilam.ir/images/docs/000000/n00000389-b.jpg" length="318981" type="image/jpeg"/>
        </item>
        <item>
            <title>رکب جدید بایدن به ترامپ</title>
            <link>https://www.aftabilam.ir/news/387/رکب-جدید-بایدن-ترامپ</link>
            <description><![CDATA[به گزارش آفتاب ایلام-&nbsp;به نقل از خبرآنلاین، بعد از گزارش&zwnj;ها درباره احتمال اقدام &laquo;دونالد ترامپ&raquo; رئیس جمهور آتی آمریکا برای حذف نام کوبا از لیست کشورهای حامی تروریسم، دولت رو به پایان &laquo;جو بایدن&raquo; در این امر پیش&zwnj;دستی کرد.
بایدن بامداد چهارشنبه با صدور فرمان اجرایی، اجازه حذف کوبا از لیست کشورهای حامی تروریسم را داد.
وی در این دستور نوشت: &laquo;دولت کوبا طی ۶ ماه گذشته از هیچ نوع تروریسم بین&zwnj;المللی حمایت نکرده است. دولت کوبا تضمین داده که در آینده نیز از هیچ اقدام تروریستی بین&zwnj;المللی حمایت نخواهد کرد&raquo;.
&nbsp; این در حالی است که ساعاتی پیش از آن، گزارش&zwnj;هایی درباره احتمال اقدام دولت &laquo;دونالد ترامپ&raquo; رئیس جمهور آتی آمریکا و &laquo;مارکو روبیو&raquo; گزینه او برای وزارت خارجه برای خارج کردن نام کوبا از لیست تروریسم منتشر شده بود.]]></description>
            <category>بین الملل</category>
            <pubDate>Wed, 15 Jan 2025 19:51:56 GMT</pubDate>
            <guid isPermaLink="false">https://www.aftabilam.ir/news/387/رکب-جدید-بایدن-ترامپ</guid>
            <enclosure url="https://www.aftabilam.ir/images/docs/000000/n00000387-b.jpg" length="207793" type="image/jpeg"/>
        </item>
        <item>
            <title>اعتراف درباره ۵ نقشه‌ای که بایدن برای ایران داشت / ۲۰ نشانه شکست واشنگتن در برابر تهران</title>
            <link>https://www.aftabilam.ir/news/386/اعتراف-درباره-۵-نقشه-ای-بایدن-ایران-۲۰-نشانه-شکست-واشنگتن-برابر-تهران</link>
            <description><![CDATA[به گزارش آفتاب ایلام-&nbsp;به نقل از همشهری آنلاین،&nbsp;بایدن در آخرین روزهای حضور در کاخ&zwnj;سفید با نادیده گرفتن واقعیت&zwnj;های موجود و همچنین انتقادهای گسترده افکارعمومی آمریکا به عملکرد دولت او، به&zwnj;ویژه پس از آتش&zwnj;سوزی&zwnj;های اخیر در لس&zwnj;آنجلس، خرآخآخرین آخرین تأکید کرد این کشور نسبت به ۴ سال قبل قوی&zwnj;تر شده و &laquo;اتحادها محکم&zwnj;تر و دشمنان ضعیف&zwnj;تر شده&zwnj;اند&raquo; و این دستاورد در شرایطی به&zwnj;دست آمده که آمریکا برای تحقق آنها وارد جنگ نشده&zwnj;است؛ &laquo;روسیه و ایران از طریق جنگ&zwnj;هایی که آمریکا به&zwnj;صورت مستقیم در آنها شرکت نکرده&zwnj;است، تضعیف شده&zwnj;اند&raquo;.
دستاوردتراشی&zwnj;های بایدن در حالی است که او در وضعیتی کاخ&zwnj;سفید را ترک می&zwnj;کند که انتقادها به عملکرد او روز به&zwnj;روز در حال افزایش است و ناتوانی دولت فدرال و ایالتی در مهار آتش&zwnj;سوزی&zwnj;ها در لس&zwnj;آنجلس زمینه&zwnj;ساز طرح انتقادهای گسترده&zwnj;ای از دولت دموکرات&zwnj;ها ازسوی شهروندان آمریکایی شده&zwnj;است.
اگرچه طی هفته&zwnj;های اخیر و به&zwnj;دنبال تحولات در سوریه، رسانه&zwnj;های عبری و غربی کوشیده&zwnj;اند تصویری ضعیف شده از ایران به افکارعمومی جهان ارائه کنند و بایدن نیز از این فضاسازی&zwnj;ها به&zwnj;عنوان &laquo;دستاورد&raquo; دولت خود یاد می&zwnj;کند، اما کارشناسان و تحلیلگران آمریکایی و غربی اذعان دارند سیاست&zwnj;ها و راهبردهای ضدایرانی دولت بایدن نتوانسته جمهوری&zwnj;اسلامی را تضعیف و محورمقاومت را در سطح منطقه از میان بردارد. در ادامه به بررسی نمودهای شکست دولت بایدن در تحقق رویکرد &laquo;تضعیف ایران&raquo; می&zwnj;پردازیم.
۱
ناکامی در تحریم&zwnj;ها
طی ۴ سال&zwnj;گذشته تحریم&zwnj;ها، یکی از مهم&zwnj;ترین ابزارهای دولت آمریکا در مواجهه با جمهوری&zwnj;اسلامی بوده&zwnj;است؛ ابزاری که امروز کارشناسان غربی و آمریکایی معتقدند نتوانسته نقشی تعیین&zwnj;کننده در تضعیف ایران ایفا کند و به اهداف ترسیمی خود نرسیده&zwnj;است.

	خبرگزاری انگلیسی رویترز&nbsp;در روزهای اخیر طی گزارشی تاکید کرد که با وجود شدیدترین تحریم&zwnj;های غرب، ایران بازار جهانی بزرگی برای فروش نفت خود ایجاد کرده &zwnj;که شامل شبکه&zwnj;ای از کشتی&zwnj;ها و مشتریانی علاقه&zwnj;مند در قاره آسیاست.
	اندیشکده شورای آتلانتیک&nbsp;طی گزارشی در خردادماه ۱۴۰۱ اعتراف کرد تحریم&zwnj;های آمریکا علیه ایران شکست خورده و افزایش درآمدهای نفتی ایران با وجود تحریم&zwnj;ها گویای این واقعیت است. ازسوی دیگر قیمت بالای بنزین، بایدن را تحت فشار قرار داده و به دنبال اعمال فشار علیه ایران نیست.
	اس. مالونی، کارشناس سیاسی آمریکایی&nbsp;اخیرا درباره تحریم&zwnj;های ایران نوشته است: &laquo;تحریم&zwnj;های مالی و تجاری اعمال شده آمریکا علیه ایران، نه فقط به تغییر رفتار ایران منجر نشد، بلکه به حذف اتحادیه اروپا از بازار ایران انجامید&raquo;.
	ریچارد نفیو، معمار تحریم&zwnj;های ایران&nbsp;در دولت باراک اوباما طی ماه&zwnj;های اخیر با انتشار مقاله&zwnj;هایی در اندیشکده&zwnj;های مختلف آمریکایی اذعان کرده&zwnj;است که &laquo;اعمال تحریم&zwnj;ها، نظارت بر آن و اجرایی کردن آن دشوار است و کارزارهای تحریمی نیازمند زمان و انرژی زیادی هستند. اعمال آنها در ظاهر آسان به&zwnj;نظر می&zwnj;رسد، اما اجرایی کردن&zwnj;شان دشوار است&raquo;.

۲
افزایش صادرات نفت ایران
یکی از مهم&zwnj;ترین رویکردهای دولت بایدن در قبال ایران، به&zwnj;کارگیری شیوه&zwnj;های مختلف به&zwnj;منظور خارج کردن نفت ایران از بازارهای جهانی و کاهش درآمدهای نفتی جمهوری&zwnj;اسلامی بوده است. براین اساس هم بود که در پاییز ۱۴۰۰ تاکید کرد با افزایش عرضه نفت، خرید نفت ایران را کاهش می&zwnj;دهد. اکنون اما خود غربی&zwnj;ها به ناکارآمدی تحریم&zwnj;های نفتی ایران اذعان دارند.

	خبرگزاری رویترز&nbsp;در گزارش اخیر خود اعلام کرد که &laquo;درآمد ایران از صادرات نفت از سال ۲۰۲۰ تقریباً ۴ برابر شده و از ۱۶میلیارد دلار، در سال ۲۰۲۳ به ۵۳میلیارد دلار رسیده&zwnj;است&raquo;.
	اندیکشده آمریکایی شورای آتلانتیک&nbsp;نیز دراین باره نوشت: &laquo;تهران از مجموعه&zwnj;ای وسیع از شرکت&zwnj;ها و نفتکش&zwnj;های ناشناس برای مخفی کردن مبدا و مقصد بارهای نفتی خود استفاده می&zwnj;کند. حتی چند شرکت بیمه و لجستیک آمریکایی درعمل به انتقال نفت ایران به چین کمک کرده&zwnj;اند&raquo;.
	صندوق بین&zwnj;المللی پول&nbsp;در بهار ۱۴۰۳ آمارهایی منتشر کرد که نشان می&zwnj;داد ایران در سال ۲۰۲۳ روزانه یک میلیون و ۴۰۰هزار بشکه صادر کرده است نسبت به سال پیش از آن ۵۰۰هزار بشکه افزایش داشته است.

۳
شکست در تحمیل مذاکره به ایران
دولت بایدن از ابتدای آغاز به&zwnj;کار خود، کوشید با استفاده از ابزارهای چندوجهی، تهران را به پای میز مذاکره بکشاند تا بستر مناسب برای حصول توافقی جدید با ایران براساس رویکردهای تحمیلی طرف غربی مهیا شود؛ رویکردی که البته با شکست مواجه شد و دولت بایدن نتوانست &laquo;مذاکره&raquo; را به ایران تحمیل کند.

	اندیشکده &laquo;آمریکن انترپرایز&raquo;&nbsp;در بهار امسال طی گزارشی تاکید کرد براساس تحقیقی که از اعضای دموکرات و جمهوری&zwnj;خواه کنگره، مقام&zwnj;های دولتی، دیپلمات&zwnj;های خارجی و کارشناسان مسائل ایران انجام شده، دولت بایدن هیچ سیاست مشخصی در قبال ایران و برنامه هسته&zwnj;ای این کشور ندارد.
	تد کروز، از سناتورهای مخالف دولت بایدن نیز طی سال&zwnj;های گذشته همواره بر ناکامی رویکردهای مذاکراتی واشنگتن در قبال تهران انتقاد کرده&zwnj;است. او پیش از این تاکید کرده بود که دولت بایدن اساسا هیچ طرح و برنامه&zwnj;ای برای مواجهه با ایران ندارد.
	پایگاه خبری عرب&zwnj;زبان العربیه&nbsp;در آذرماه گذشته در گزارشی تاکید کرد که &laquo;هیچ مقام رسمی در دولت بایدن تمایلی به صحبت علنی درباره ایران ندارد، چراکه دولت کنونی آمریکا از ناکامی&zwnj;های مکرر در تعامل با ایران احساس شکست می&zwnj;کند&raquo;.

۴
کارنامه ناموفق در پرونده هسته&zwnj;ای
&laquo;مهار فعالیت&zwnj;های هسته&zwnj;ای ایران&raquo;، یکی دیگر از مهم&zwnj;ترین گزاره&zwnj;های مدنظر دولت بایدن طی ۴ سال&zwnj;اخیر بوده&zwnj;است؛ رویکردی که نه&zwnj;تنها با دستاوردی همراه نشد، بلکه امروز همگان اذعان دارند که صنعت هسته&zwnj;ای ایران به پیشرفت&zwnj;ها و موفقیت&zwnj;های بسیاری همراه شده&zwnj;است.

	ریچارد نفیو، تحلیلگر آمرکایی&nbsp;در روزهای اخیر طی گزارشی &laquo;فارن افرز&raquo; تاکید کرد که با توجه به اینکه امکان از بین بردن کامل برنامه اتمی ایران و هدف قرار دادن تاسیسات هسته&zwnj;ای ایران وجود ندارد، دیپلماسی می&zwnj;تواند گزینه معتبرتری برای واشینگتن در نوعِ مواجهه اش با پرونده اتمی ایران باشد.
	مجله آمریکایی &laquo;نشنال ریویو&raquo;&nbsp;در بهار ۱۴۰۲ در یادداشتی تاکید کرد که سیاست دولت جو بایدن در قبال مسئله هسته&zwnj;ای ایران سیاستی &laquo;ورشکسته&raquo; است و جز دنبال کردن مذاکرات بیشتر، &laquo;نقشه دوم&raquo; دیگری در آن وجود ندارد.
	مرکز واکاوی های راهبردی و بین&zwnj;المللی در واشنگتن&nbsp;در پاییز امسال در گزارشی نوشت: &laquo;برنامه هسته&zwnj;ای ایران شامل شمار زیادی سایت&zwnj;های تولید و غنی&zwnj;سازی اورانیوم، معادن و مراکز تحقیقاتی است که همه آنها پیشرفته&zwnj;تر و پراکنده&zwnj;تر هستند. از بین بردن این برنامه به عملیات نظامی بسیار پیچیده&zwnj;ای نیاز دارد و احتمال دارد که &laquo;برنامه سانتریفیوژها بتواند به سرعت در شکلی مقاوم&zwnj;تر بازسازی شود&raquo;.

۵
شکست پروژه منزوی&zwnj;سازی ایران
دولت بایدن در دوران زمامداری خود، سیاست &laquo;منزوی&zwnj;سازی ایران&raquo; را به&zwnj;عنوان یکی از اصلی&zwnj;ترین راهبردهای تقابلی خود با ایران، مدنظر داشت، اما امروز شواهد زیادی برای تایید ناکامی کاخ&zwnj;سفید در پیشبرد چنین سیاستی وجود دارد.

	روزنامه آمریکایی نیویورک&zwnj;تایمز&nbsp;شهریورماه ۱۴۰۲ طی گزارشی درباره عضویت ایران در گروه بریکس، آن را نقطه اوج ماه&zwnj;ها فعالیت دیپلماتیک تهران دانست و تاکید کرد که موفقیت&zwnj;های اخیر ایران در عرصه سیاست خارجی به این کشور اهرمی در برابر آمریکا می&zwnj;دهد.
	نیویورک تایمز&nbsp;در مهرماه گذشته نیز طی گزارشی، انزوای بین&zwnj;المللی رژیم&zwnj;صهیونیستی و ناتوانی آن در شکست مقاومت فلسطین و لبنان را شکست سیاست&zwnj;خارجی آمریکا در غرب آسیا ارزیابی کرد.

نمودهای شکست سیاست&zwnj;های آمریکا در قبال ایران
اقتصادی


	موفقیت&zwnj;های ایران در خنثی&zwnj;سازی تحریم&zwnj;ها
	توسعه همکاری&zwnj;های اقتصادی با روسیه و چین
	گسترش همکاری&zwnj;های تجاری و اقتصادی ایران در همکاری&zwnj;های منطقه&zwnj;ای
	تایید عضویت دائم ایران در سازمان شانگهای
	پیوستن به بریکس
	پذیرش ایران به&zwnj;عنوان &laquo;عضو ناظر&raquo; اتحادیه اقتصادی اوراسیا
	افزایش صادرات نفت ایران

سیاسی - امنیتی


	بهبود مناسبات منطقه&zwnj;ای ایران
	توسعه صنعت صلح&zwnj;آمیز هسته&zwnj;ای ایران
	ازسرگیری روابط تهران &ndash; ریاض
	مسیر روبه&zwnj;جلو در ارتقای مناسبات ایران به مصر، بحرین و اردن
	تقویت همکاری&zwnj;های راهبردی منطقه&zwnj;ای
	ناکامی محور غربی در پیگیری سیاست فشارحداکثری
	شکست سیاست&zwnj;های براندازانه
	ناکامی در پیشبرد سیاست&zwnj;های ثبات&zwnj;زدا در ایران

بین&zwnj;المللی


	توسعه مناسبات راهبردی با روسیه
	افزایش نقش&zwnj;آفرینی در سازمان&zwnj;ها و نهادهای بین&zwnj;المللی
	گسترش همکاری&zwnj;های راهبردی با چین
	برداشتن گام&zwnj;های موفق در عرصه شکست پروژه ایران هراسی
	تحکیم مناسبات منطقه&zwnj;ای، به&zwnj;ویژه در حوزه همسایگی
]]></description>
            <category>بین الملل</category>
            <pubDate>Wed, 15 Jan 2025 19:48:54 GMT</pubDate>
            <guid isPermaLink="false">https://www.aftabilam.ir/news/386/اعتراف-درباره-۵-نقشه-ای-بایدن-ایران-۲۰-نشانه-شکست-واشنگتن-برابر-تهران</guid>
            <enclosure url="https://www.aftabilam.ir/images/docs/000000/n00000386-b.jpg" length="228609" type="image/jpeg"/>
        </item>
        <item>
            <title>اروپایی‌ها به‌دنبال توافق جدید هسته‌ای با ایران هستند</title>
            <link>https://www.aftabilam.ir/news/380/اروپایی-ها-به-دنبال-توافق-جدید-هسته-ای-ایران-هستند</link>
            <description><![CDATA[به گزارش آفتاب ایلام-&nbsp;رسانه آمریکایی به نقل از دیپلمات&zwnj;های اروپایی از خواست تروئیکای اروپایی برای انعقاد توافق هسته&zwnj;ای تازه با ایران خبر داد.
، همزمان با نزدیک شدن به دور تازه گفت&zwnj;وگوهای ایران و ۳ کشور اروپایی فرانسه، انگلیس و آلمان در تاریخ ۱۳ ژانویه (۲۴ دی ماه)، منابع رسانه&zwnj;ای بیشتری به نقل از منابع دیپلماتیک اروپایی از اراده این سه کشور برای انعقاد توافق هسته&zwnj;ای تازه با ایران خبر می&zwnj;دهند.
&nbsp;در همین راستا، پایگاه خبری &laquo;آکسیوس&raquo; در گزارش اخیر خود که شامگاه دوشنبه منتشر شده است با اشاره به مصاحبه اخیر &laquo;سید عباس عراقچی&raquo; وزیر امور خارجه ایران با شبکه مرکزی چین و اظهارات او مبنی بر آمادگی و خواست ایران برای از سرگیری مذاکرات با قدرت&zwnj;های جهانی از جمله آمریکا برای رسیدن به توافق هسته&zwnj;ای تازه، نوشت: &laquo;با وجود همه بحران&zwnj;های جاری در سراسر جهان، دیپلمات&zwnj;های ارشد تروئیکای اروپایی خواستار توافق هسته&zwnj;ای تازه با ایران هستند.&raquo;
&nbsp;پایگاه خبری آمریکایی افزود: &laquo;با توجه به پایان یافتن تحریم&zwnj;های اعمال شده علیه ایران در اکتبر سال جاری (میلادی)، هیأت&zwnj;های غربی (اروپا و آمریکا) نگران از دست رفتن اهرم فشار اقتصادی خود علیه ایران هستند.&raquo;
&nbsp;آکسیوس نوشت: &laquo;در همین راستا، هیأت&zwnj;های اروپایی در دیدار اخیر خود با مقامات ایرانی در ژنو، تهران را به فعال کردن مکانیزم ماشه تهدید کرده&zwnj;اند، هیأت ایرانی نیز در پاسخ تهدید اروپا اعلام کرده در صورت فعال شدن مکانیزم ماشه از پیمان عدم اشاعه تسلیحات هسته&zwnj;ای خارج خواهد شد.&raquo;
&nbsp;پایگاه خبری آمریکایی به نقل از دیپلمات&zwnj;های اروپایی و ۲ مقام آگاه دیگر افزود: &laquo;به همین علت، کشورهای اروپایی خواستار رسیدن به توافق هسته&zwnj;ای تازه با ایران تا تابستان هستند. زیرا به باور آن&zwnj;ها، توافق کنونی به پوسته&zwnj;ای توخالی تبدیل شده و برای بررسی برنامه هسته&zwnj;ای کنونی ایران به توافق تازه&zwnj;ای نیاز است.&raquo;
&nbsp;گزارش آکسیوس درباره خواست اروپا برای رسیدن به توافق هسته&zwnj;ای تازه درحالی است که &laquo;کاظم غریب آبادی&raquo; در حاشیه مراسم &laquo;گرامیداشت سالگرد شهادت شهید سلیمانی و شهدای ترور&raquo; در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا در مورد زمان برگزاری دور جدید &zwnj; گفت&zwnj;وگوها بین ایران و سه کشور اروپایی عضو برجام گفت: دور جدید گفت&zwnj;وگوها بین ایران و سه کشور اروپایی در سیزدهم ژانویه (۲۴ دی) در ژنو برگزار می&zwnj;شود.
&nbsp;وی تاکید کرد: &laquo;ما اهل پیش&zwnj;بینی نیستیم و باید وارد گفت&zwnj;وگوها شویم تا ببینیم چه اتفاقی خواهد افتاد. همان&zwnj;طور که قبلا اعلام کرده&zwnj;ایم، این&zwnj;ها گفت&zwnj;وگو است و مذاکره نیست.&raquo;
&nbsp;معاون وزیر خارجه افزود: &laquo;این گفت&zwnj;وگوها برای تبیین موضوعات و رایزنی&zwnj;های بشتر است تا ببینیم اگر قرار است مذاکراتی شکل بگیرد، باید در چه سیاق و روش و در چه چارچوبی باشد.&raquo;
&nbsp;از طرفی، همزمان با روی کار آمدن دولت دوم &laquo;دونالد ترامپ&raquo;، رئیس جمهور منتخب آمریکا، بسیاری از تحلیلگران آمریکایی خواستار از دست نرفتن &laquo;فرصت&raquo; مذاکره با ایران توسط ترامپ شده&zwnj;اند.]]></description>
            <category>بین الملل</category>
            <pubDate>Mon, 06 Jan 2025 20:52:26 GMT</pubDate>
            <guid isPermaLink="false">https://www.aftabilam.ir/news/380/اروپایی-ها-به-دنبال-توافق-جدید-هسته-ای-ایران-هستند</guid>
            <enclosure url="https://www.aftabilam.ir/images/docs/000000/n00000380-b.jpg" length="175278" type="image/jpeg"/>
        </item>
        <item>
            <title>۱۰ حقیقت از جیمی کارتر که ممکن است ندانید</title>
            <link>https://www.aftabilam.ir/news/368/۱۰-حقیقت-جیمی-کارتر-ممکن-ندانید</link>
            <description><![CDATA[به گزارش آفتاب ایلام-&nbsp;&nbsp;لئو سندز،&nbsp;تحلیلگر ارشد مسائل بین الملل روزنامه واشنگتن پست در گزارشی نوشت:&nbsp;&nbsp;جیمی کارتر، سی&zwnj;ونهمین رئیس&zwnj;جمهور ایالات متحده و کشاورز بادام&zwnj;زمینی از جورجیا، به&zwnj;خاطر داشتن سبک زندگی ساده، تأکید بر تغییرات اقلیمی و هشدار نسبت به شکاف&zwnj;های اجتماعی در تاریخ سیاسی آمریکا شناخته می&zwnj;شود. دوران ریاست&zwnj;جمهوری او (۱۹۷۷-۱۹۸۱) با بحران ۴۴۴ روزه گروگان&zwnj;گیری در ایران گره خورد که تأثیری عمیق بر میراث سیاسی&zwnj;اش داشت. او همچنین سیاست&zwnj;هایی را برای توسعه انرژی&zwnj;های تجدیدپذیر و کاهش وابستگی به نفت خارجی پیشنهاد داد. با این وجود، ناکامی در حل بحران&zwnj;های اقتصادی و سیاسی، او را به نخستین رئیس&zwnj;جمهور دموکرات از سال ۱۸۸۸ تبدیل کرد که نتوانست برای دوره دوم در انتخابات پیروز شود.
اولین رئیس&zwnj;جمهور آمریکا که در بیمارستان متولد شد
جیمی کارتر، رئیس&zwnj;جمهور سابق ایالات متحده، پس از پایان دوران ریاست&zwnj;جمهوری خود، دهه&zwnj;ها زندگی خود را وقف فعالیت&zwnj;هایی کرد،&nbsp; که در نهایت جایزه صلح نوبل را برای او آورد. او روز یکشنبه در سن ۱۰۰ سالگی در خانه&zwnj;اش در پلینزِ جورجیا درگذشت و به&zwnj;عنوان نخستین رئیس&zwnj;جمهور آمریکا که در بیمارستان متولد شده بود، جایگاهی منحصر&zwnj;به&zwnj;فرد در تاریخ این کشور داشت.

در آن زمان، زایمان در بیمارستان بسیار نادر بود و اغلب تولد&zwnj;ها در خانه انجام می&zwnj;شد. مادر او &laquo;لیلیان کارتر&raquo; که پرستار بود، در همان بخشی که جیمی متولد شد، کار می&zwnj;کرد. پدرش &laquo;جیمز ارل کارتر&raquo; کشاورزی بود که مدتی پس از تولد جیمی، خانواده را به مزرعه&zwnj;ای در نزدیکی پلینز واقع در ایالت جورجیا منتقل کرد. در آن مزرعه، خانواده کارتر به کشت محصولاتی همچون ذرت، پنبه، بادام&zwnj;زمینی و نیشکر مشغول بودند.
اولین رئیس&zwnj;جمهوری که مراسم تحلیفش با نام مستعار برگزار شد
جیمی کارتر همچنین اولین رئیس&zwnj;جمهور آمریکا بود که مراسم سوگند خود را با نام مستعارش، &laquo;جیمی&raquo;، برگزار کرد؛ نامی که از کودکی با او همراه بود و تا پایان عمر بخشی جدایی&zwnj;ناپذیر از هویت او باقی ماند. در ۲۰ ژانویه ۱۹۷۷، جیمی کارتر به&zwnj;عنوان سی&zwnj;ونهمین رئیس&zwnj;جمهور ایالات متحده بر روی یک انجیل خانوادگی سوگند یاد کرد. او این سوگند را با نام مستعار خود،&nbsp;&laquo;جیمی&raquo;، به&zwnj;جای نام رسمی &laquo;جیمز&raquo; که کمتر مورد استفاده قرار می&zwnj;گرفت، ادا کرد. این انتخاب او را به نخستین رئیس&zwnj;جمهوری تبدیل کرد که در مراسم تحلیف از نام مستعار استفاده کرده است&nbsp;چرا که دیگر رؤسای&zwnj;جمهور، مانند بیل کلینتون و جو بایدن، با وجود شهرت به استفاده از نام&zwnj;های غیررسمی، در هنگام ادای سوگند رسمی از نام کامل خود استفاده کردند.
طولانی&zwnj;ترین دوره زندگی مشترک را در میان تمامی زوج&zwnj;های ریاست&zwnj;جمهوری
پس از مراسم تحلیف جیمی کارتر در ۲۰ ژانویه ۱۹۷۷، برگزارکنندگان به افتخار پیشینه کشاورزی او، بادکنکی بزرگ به شکل بادام&zwnj;زمینی را در جریان رژه رسمی به نمایش گذاشتند. زندگی شخصی جیمی و روزالین کارتر نیز رکوردی بی&zwnj;سابقه در تاریخ ایالات متحده به ثبت رساند. این دو طولانی&zwnj;ترین دوره زندگی مشترک را در میان تمام زوج&zwnj;های ریاست&zwnj;جمهوری آمریکا داشتند و به مدت ۷۷ سال در کنار یکدیگر زندگی کردند. عشق آنها در سال ۱۹۴۵ آغاز شد؛ زمانی که جیمی، روزالین را به یک قرار سینمایی دعوت کرد. روز بعد، او به مادرش گفت که می&zwnj;خواهد با روزالین ازدواج کند. تنها یک سال بعد، در سال ۱۹۴۶، این زوج، زمانی که جیمی ۲۱ ساله و روزالین ۱۸ ساله بود، زندگی مشترک خود را آغاز کردند.
در جشن تولد ۹۰ سالگی جیمی کارتر در سال ۲۰۱۴، همسرش روزالین در توصیف رابطه&zwnj;شان گفت: &laquo;در طول این سال&zwnj;ها، ما نه تنها دوستانی عاشق&nbsp;بلکه شریک زندگی یکدیگر شدیم. او همیشه باور داشت که من می&zwnj;توانم هر کاری انجام دهم.&raquo; این رابطه ریشه در دوران کودکی آنها داشت. روزالین و جیمی تمام عمر یکدیگر را می&zwnj;شناختند. روزالین در همان محله پلینز&nbsp;در ایالت جورجیا، زندگی می&zwnj;کرد و هم&zwnj;بازی همیشگی روت کارتر، خواهر کوچک جیمی، بود.
پس از پایان دوران ریاست&zwnj;جمهوری، جیمی و روزالین، کارتر به خانه کوچک دوخوابه خود در پلینز بازگشتند؛ همان خانه&zwnj;ای که پیش از ورود جیمی به عرصه سیاست، آنها در آنجا زندگی می&zwnj;کردند. این خانه ساده، که ارزش آن از خودرو&zwnj;های زرهی سرویس مخفی پارک&zwnj;شده در بیرون کمتر بود، تا پایان عمر به محل سکونت همیشگی این زوج تبدیل شد.
نصب پنل&zwnj;های خورشیدی آب&zwnj;گرم&zwnj;کن روی سقف کاخ سفید&nbsp;
در سال ۱۹۷۹، جیمی کارتر به&zwnj;عنوان بخشی از تلاش&zwnj;های خود برای کاهش وابستگی ایالات متحده به نفت خارجی و ترویج انرژی&zwnj;های پایدار، پنل&zwnj;های خورشیدی آب&zwnj;گرم&zwnj;کن را روی سقف بال غربی کاخ سفید نصب کرد. در مراسم رونمایی از این پروژه، او این اقدام را گامی رو به جلو در مسیر استقلال انرژی توصیف کرد و گفت: &laquo;بهره&zwnj;گیری از قدرت خورشید برای غنی&zwnj;سازی زندگی&zwnj;مان و حرکت به سمت رهایی از وابستگی فلج&zwnj;کننده به نفت خارجی، یکی از بزرگ&zwnj;ترین ماجراجویی&zwnj;های ملت آمریکا است.&raquo;
پیش&zwnj;بینی کارتر مبنی بر تأمین ۲۰ درصد از نیاز&zwnj;های انرژی ایالات متحده از انرژی خورشیدی تا سال ۲۰۰۰ هرگز محقق نشد.

تعیین هواپیمای &laquo;Peanut One&raquo; برای کارزار&zwnj;های انتخاباتی&nbsp;
در جریان کارزار انتخاباتی جیمی کارتر در سال ۱۹۷۶، هواپیمای موسوم به&nbsp;&quot;Peanut One&quot;&nbsp;به&zwnj;عنوان مقر اصلی او در طول فصل مقدماتی دموکرات&zwnj;ها نقش&zwnj;آفرینی کرد. این هواپیما که نام آن به پیشینه کشاورزی کارتر و کشت بادام&zwnj;زمینی اشاره داشت، به فناوری پیشرفته&zwnj;ای مجهز بود و ابزار کلیدی کارزار انتخاباتی او به شمار می&zwnj;رفت. این هواپیما با سیستم رایانه&zwnj;ای پیچیده&zwnj;ای که به مقر اصلی کارزار انتخاباتی در آتلانتا متصل بود، امکان پردازش سریع داده&zwnj;های نظرسنجی و اطلاعات مطبوعاتی را فراهم می&zwnj;کرد. این هواپیما به جیمی کارتر و تیمش اجازه می&zwnj;داد تا حتی در ارتفاع ۳۰ هزار پایی نیز به فعالیت&zwnj;های انتخاباتی خود ادامه دهند، رویکردی نوآورانه که در موفقیت او در رقابت&zwnj;های انتخاباتی نقشی مؤثر ایفا کرد.
&laquo;دیوید اس. برودر&raquo; (David S. Broder)&nbsp; روزنامه&zwnj;نگار برجسته واشنگتن&zwnj;پست، در سال ۱۹۷۶ درباره این هواپیما نوشت: &laquo;این تجهیزات رایانه&zwnj;ای، کارزار انتخاباتی را به شبکه&zwnj;ای از اطلاعات متصل می&zwnj;کند که به برنامه&zwnj;ریزی، رسانه&zwnj;ها و سازماندهی کمک می&zwnj;کند.&raquo; او در ادامه افزود: &laquo;هرچند این سیستم در بخش پشتی هواپیما چشمگیر است، اما رایانه&zwnj;ای که در ذهن جیمی کارتر وجود دارد، حتی پیشرفته&zwnj;تر است.&raquo; کارتر، که به&zwnj;خاطر رویکرد خونسرد، توانایی تحلیل دقیق و مدیریت اطلاعات شهرت داشت، در همان سال از سوی واشنگتن&zwnj;پست به&zwnj;عنوان &laquo;نامزد مبتنی بر رایانه&raquo; توصیف شد.

انتصابات قضایی متنوع&zwnj;
در دوران ریاست&zwnj;جمهوری، جیمی کارتر استانداردی تازه را در تنوع انتصابات قضایی ایالات متحده تعریف کرد. او ۵۷ قاضی از اقلیت&zwnj;های نژادی و ۴۱ قاضی زن را به دستگاه قضایی فدرال منصوب کرد؛ رقمی که از مجموع انتصابات تمام رؤسای&zwnj;جمهور پیش از او فراتر رفت. یکی از برجسته&zwnj;ترین این انتصابات، معرفی &laquo;روث بیدر گینزبرگ&raquo; (Ruth Bader Ginsburg) در سال ۱۹۸۰ برای دیوان استیناف ایالات متحده در ناحیه کلمبیا بود. گینزبرگ بعد&zwnj;ها به&zwnj;عنوان یکی از تأثیرگذارترین قضات دیوان عالی ایالات متحده شناخته شد.

مخالفت با سقط جنین، موافقت با ازدواج همجنسگرایان
جیمی کارتر، خود را &laquo;مسیحی دوباره متولد شده&raquo; معرفی می&zwnj;کرد.&nbsp;در دوران ریاست&zwnj;جمهوری، او با سقط جنین مخالف بود و تأکید داشت که بودجه فدرال نباید برای این منظور استفاده شود. با این حال کارتر اعلام کرد که تصمیم دیوان عالی در پرونده &laquo;Roe v. Wade&raquo; &nbsp;که سقط جنین را در سطح ملی قانونی کرده بود، می&zwnj;پذیرد.
کارتر اما پس از ترک کاخ سفید دست از اعتقادات پیشین خود برداشت و در چرخشی ۱۸۰ درجه&zwnj;ای مدعی شد: &laquo;من معتقدم که عیسی ازدواج همجنس&zwnj;گرایان را تأیید می&zwnj;کرد.&raquo;!!&nbsp; کارتر همچنین به&zwnj;عنوان معلم مدرسه یکشنبه در کلیسای باپتیست مارانتا در پلینز فعالیت داشت. جلسات او، که بیش از ۸۰۰ بار برگزار شد، چنان محبوب بود که شرکت&zwnj;کنندگان از شب قبل برای رزرو جایگاه صف می&zwnj;کشیدند.

ریشه&zwnj;کن کردن بیماری &laquo;کرم گینه&raquo;&nbsp;
در سال ۱۹۸۶، مرکز کارتر کمپینی جهانی را برای ریشه&zwnj;کن کردن بیماری &laquo;کرم گینه&raquo; آغاز کرد؛ یک بیماری انگلی دردناک که در آن زمان حدود ۳.۵ میلیون نفر را در جهان مبتلا کرده بود. این بیماری از طریق مصرف آب آلوده به لارو انگل منتقل می&zwnj;شود و می&zwnj;تواند کرم&zwnj;هایی به طول سه فوت را در بدن رشد دهد که همین امر موجب درد شدید و عوارض جدی می&zwnj;شود.
مرکز کارتر با تمرکز بر ترویج دسترسی به آب آشامیدنی سالم و قطع زنجیره انتقال انگل، در کاهش موارد ابتلا موثر بود. نتیجه این تلاش&zwnj;ها قابل توجه بود و تا سال ۲۰۲۲، تنها ۱۳ مورد از این بیماری در سراسر جهان گزارش شد.&nbsp;

ماندن بیش از یک دقیقه داخل رآکتور هسته&zwnj;ای&nbsp;
یکی از خاطرات جیمی کارتر از دوران فعالیتش به&zwnj;عنوان مهندس نیروی دریایی، ورود او به یک رآکتور هسته&zwnj;ای در حال فروپاشی بود؛ حضوری که تنها ۸۹ ثانیه به طول انجامید. این اقدام که در چارچوب مهار بحران صورت گرفت، به نمادی از انجام وظیفه در شرایط بحرانی بدل شد.
در سال ۱۹۵۲، انفجار در یکی از رآکتور&zwnj;های هسته&zwnj;ای انتاریوی کانادا، فاجعه&zwnj;ای هسته&zwnj;ای به بار آورد که منجر به انتشار مواد رادیواکتیو در اتمسفر شد. در پی این بحران، نیروی دریایی ایالات متحده تیمی از متخصصان را برای کمک اعزام کرد که ستوان ۲۸ ساله، جیمی کارتر، نیز از اعضای آن بود. کارتر که پیش&zwnj;تر در توسعه اولین زیردریایی هسته&zwnj;ای مشارکت داشت، نقشی کلیدی را در همکاری با مقامات کانادایی برای جداسازی و تثبیت هسته نیمه&zwnj;ذوب&zwnj;شده رآکتور ایفا کرد. او به همراه دو نفر دیگر، با پوشیدن لباس&zwnj;های محافظ، وارد رآکتور شد. ماموریت آنها تنها ۸۹ ثانیه به طول انجامید، اما در همین مدت کوتاه، کارتر&nbsp; به میزان یک سال مواجهه عادی با اشعه&zwnj;های رادیواکتیو، تابش&zwnj;های رادیواکتیوی جذب کرد. او بعد&zwnj;ها روایت کرد که تا شش ماه پس از این حادثه، آزمایش&zwnj;های ادرارش همچنان نشانه&zwnj;هایی از وجود مواد رادیواکتیو داشت.

گفت&zwnj;وگو با الویس پریسلی
در مصاحبه&zwnj;ای در سال ۲۰۱۱، جیمی کارتر از تماسی غیرمنتظره با الویس پریسلی، ستاره افسانه&zwnj;ای راک&zwnj;اند رول، پس از مراسم تحلیفش به&zwnj;عنوان رئیس&zwnj;جمهور آمریکا یاد کرد. کارتر توضیح داد: &laquo;او کاملاً تحت تأثیر مواد مخدر بود و صحبت&zwnj;هایش به سختی قابل فهم بودند.&raquo; در این تماس عجیب، پریسلی از کارتر خواسته بود تا برای یک کلانتر که با مشکلات قانونی مواجه شده بود، درخواست عفو&nbsp;صادر&nbsp;کند. کارتر خود را دوست شخصی پریسلی می&zwnj;دانست.]]></description>
            <category>بین الملل</category>
            <pubDate>Wed, 01 Jan 2025 05:15:36 GMT</pubDate>
            <guid isPermaLink="false">https://www.aftabilam.ir/news/368/۱۰-حقیقت-جیمی-کارتر-ممکن-ندانید</guid>
            <enclosure url="https://www.aftabilam.ir/images/docs/000000/n00000368-b.jpg" length="40639" type="image/jpeg"/>
        </item>
    </channel>
</rss>
